کد خبر : 5947
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۹
-
سخنگوی شورای نگهبان:

طرح اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی تایید شد

به گزارش پایگاه خبری بشرویه نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، دکتر طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در حساب توییتری خود نوشت: "طرح اصلاح ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی" كه در مراحل قبل با ابهامات و اشكالاتی از سوی شورای نگهبان مواجه شده بود، پس از انجام اصلاحات در مجلس و بررسی مجدد در جلسه امروز بعد از ظهر این شورا، مغاير با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

گفتنی است شورای نگهبان در تاریخ چهارم شهریورماه سال جاری نظر خود را درباره طرح توقف اجرای ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ۱۴۰۱/۱۱/۵ به مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که اصلاحیه مجلس در مورخ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت.

متن نظریه شورای نگهبان در این خصوص ذیلا آورده شده است:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، طرح توقف اجرای ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ۱۴۰۱/۱۱/۵ که با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست و دوم مرداد ماه یکهزار و چهارصد و دو به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۱ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده به‌شرح زیر اعلام نظر می‌گردد:

۱_ در بند (الف)،
۱_۱_ مقصود از درصدی از مجموع عوارض، در موارد ذیل بند نظیر عوارض افزایش ارزش قانونی اعیانی ناشی از طرح‌های توسعه شهری و تغییر کاربری به تجاری که پروانه در مورد آن‌ها صادر نمی‌شود، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد.
۲_۱_ عبارت‌های «مازاد بر پایه تراکم مالی» و «افزایش ارزش قانونی اعیانی ناشی از طرح‌های توسعه شهری» از جهت عدم تعریف قانونی ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد.
۲_ بند (الف) و تبصره‌های ۱ و ۲ آن، از این جهت که درصد مذکور سهم مالک، بخشی از عوارض پرداختی به شهرداری است یا علاوه بر آن، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد.
۳_ تبصره ۴، با توجه به مواد مشابه در قوانین سابق، نسبت به مصادیق دیگر افراد ناتوان مالی که امکان احراز ناتوانی آن‌ها وجود دارد، خلاف موازین شرع شناخته شد.

تذکرات:
۱_ در تبصره‌های ۱ و ۲ بند (الف)، «سهم مالک» به «به عنوان سهم مالک» تغییر کند و عبارت اصلاح شود.
۲_ در (ح)، عبارت «لازم‌الاجرا شدن این قانون» به عبارت «لازم‌الاجرا شدن این بند» اصلاح گردد.

منبع

مطالب تصادفی پیشنهادی
بشرویه: بازدید از روند ساخت ۲۵۰ واحد مسکن محرومین و سیل زدگان

انتهای پیام/
-