کد خبر : 264
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۳
-

بشرویه بالاترین نرخ باسوادی خراسان جنوبی را دارد

بشرویه- فرماندار بشرویه با بیان اینکه این شهرستان بالاترین نرخ باسوادی در استان را دارد، گفت: در بشرویه ۱۸۶ نفر بی سواد ثبت سامانه شده که ۶۰ نفر این افراد معلول و آموزش ناپذیر هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، علی شفیعی عصر دوشنبه  در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان بشرویه گفت: وجود افرادی چون استاد بدیع الزمان فروزانفر به خوبی سابقه فرهنگی بالای مردم این شهر را نشان می دهد.
وی افزود: امروز در بشرویه اکثر افراد با فرهنگ و با سواد هستند که این امر نشات گرفته از تلاش گذشتگان است.
شفیعی اظهار کرد: ما نیز باید با آموزش هرچه بیشتر به افراد بی سواد راه گذشتگان خود را به خوبی ادامه داده و نگذاریم فرهنگ بالای مردم این شهر کوچکترین ضربه ای بخورد.
وی با بیان اینکه بشرویه یکی از شهرستان های باسواد استان است که میزان افراد باسواد آن از میانگین استان نیز بالاتر است افزود: بازهم باید تلاش نمود تا آمار بی سوادی را به حداقل میزان ممکن برسانیم و بدانیم که این آمار صفر نمیشود چون عواملی همچون مهاجرت می تواند این آمار را افزایش دهد.
 وی بیان کرد: باید به درستی آمار را رصد و برای سوادآموزی افراد اقدام کنیم چراکه یک نفر بی سواد هم زیاد است.
شفیعی خواستار ادامه دار بودن آموزش های داده شده به افراد شد تا سوادآموزی تقویت شده و سواد برای افراد ماندگار شود.
علیرضا رضوانیان مدیر آموزش و پرورش شهرستان بشرویه نیز در این جلسه گفت: رهبر کبیرانقلاب تاکید بسیاری بر سوادآموزی داشته اند و اجرای این مهم به کمک یک اداره محقق نمی شود و باید اکثر ادارات در این زمینه ما دا همراهی کنند.
وی افزود: در بحث سوادآموزی امروز نیاز جامعه فراتر از آموزش است و باید مهارت های اجتماعی را نیز آموزش دهیم لذا کمک بیشتری از افراد و ادارات مرتبط می خواهیم.
رضوانیان گفت: در بشرویه ۱۸۶ نفر بی سواد در سامانه ثبت شده است که ۶۰ نفر این افراد معلول و آموزش ناپذیر هستند.
زنگویی مسئول نهضت سوادآموزی خراسان جنوبی در این جلسه گفت: بشرویه نه تنها در استان بلکه در کشور میتوان گفت کمترین بی سواد را دارد و این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: بشرویه با خدمات و پیشینه علمی به خوبی ایفای نقش کرده و این موضوع قابل تقدیر است.
زنگویی با اشاره به اینکه با توجه به آیات و روایات و نیز توجه مقام معظم رهبری و بنا به گفته ایشان که یک بی سواد در جامعه اسلامی هم‌ ننگ است افزود: در جامعه ای که افراد باسواد هستند بسیاری از اختلالات و گرفتاری ها کاهش یافته و در بشرویه نیز توسعه دانش خوب بوده و گذشتگان به درستی کارکرده اند.
وی گفت: بی سوادی یک معضل اجتماعی ست که هم آسیب زا به خود فرد و جامعه است.
زنگویی بیان داشت: آمار بی سوادی در برابر سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ آمار خود اظهاری ۲ هزار و ۹۰۰ نفر بوده که البته طبق پالایش انجام شده آمار افراد بی سواد از ۱۰ تا ۴۹ ساله ۱۸۶ نفر است که ۶۰ نفر آموزش ناپذیر هستند و از میزان باقی مانده سهمیه آموزش وپرورش بشرویه در سال ۹۸ تعداد ۳۰ نفر است.
وی از دانشگاه علوم پزشکی خواست تا از طریق سامانه سیب کمک کند تا آمار بی سوادها، موقعیت و مکان افراد را شناسایی کنیم چرا که ۱۲۰ نفر از این افراد موقعیت آنها شناسایی نشده است.
زنگویی گفت: برخی از افراد بی سواد در برابر سوادآموزی مقاومت می کنند و سرانه ما برای باسوادکردن افراد بسیار کم و ناچیز است اما افراد به امید آینده پای این سنگر حضور پیدا می کنند تا فرمان مقام معظم رهبری را عملیاتی کنند.
زنگویی به عواملی که در تولید بی سوادی نقش دارند اشاره کرد وافزود: عوامل شخصی، فرهنگی، محیطی و آموزشی،ازدواج های ناهنگام، کم سوادی یا بی سوادی والدین،کودکان کار، طلاق و بی سرپرست از جمله این عوامل است.
کد خبر ۴۶۸۵۷۸۴
مطالب تصادفی پیشنهادی
سخت ترین شرایط با تعامل به فرصت تبدیل می‌شوند 

انتهای پیام/
-