لزوم تطبیق رفتار افراد جامعه با دستورات الهی برای رسیدن به تمدن اسلامی
به گزارش پایگاه خبری بشرویه نیوز حجت الاسلام علیرضا زارعی-امام جمعه بشرویه- در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی اظهار داشت: در خصوص تعریف و تشریح تمدن اسلامی بحث و مطلب زیاد است و وسعت و گستردگی بسیار بالایی دارد. وی در ادامه گفت: معنا و مفهوم تمدن اسلامی در ابعاد سیاسی، فرهنگی و اقتصادی به این معنا است که فرد رفتارهای خود را در این عرصه ها به سمت و سوی رفتار های کلان اجتماعی و حتی جهانی و بین المللی پیش ببرد و قالب این رفتارها هم منشاء وحیانی دارد و باید طبق دستورات الهی و اسلام باشد.
حجت الاسلام زارعی در خصوص مهم ترین ویژگی تمدن اسلامی عنوان کرد: ویژگی مهم تمدن اسلامی این است که در ابعاد خودش بتواند نیازهای مادی و معنوی و دنیوی و اخروی انسان ها را تامین کند و برای تحقق تمدن اسلامی باید چند گام مهم برداشته شود.
امام جمعه بشرویه ادامه داد: اولین گام این است که همه علومی که مرتبط با تشکیل تمدن اسلامی است در جامعه ترویج و تبلیغ و فرا گرفته و به دیگران هم تعلیم داده شود که این نقش بسیار مهم و موثری دارد و امتیاز این علوم این است که منبع آن وحیانی است.
وی با اشاره به گام دوم تحقق تمدن اسلامی گفت: در گام دوم باید با توجه به شناخت راه ها و موانع، راه های شناساندن و معرفی را بررسی کنیم و موانع احتمالی را برطرف سازیم که در این دو گام مهم حوزه های علمیه و طلاب مبلغین دین نقش بسیار مهم و موثری دارند چرا که بهترین کارشناسان متعهد در حوزه های دینی بودند.
حجت الاسلام زارعی در ادامه بیان داشت: مهندسی ایجاد تمدن اسلامی در حوزه های علمی شکل گرفته است و انقلاب اسلامی جزء پدیده ها و رویداد هایی است که ظرفیت و بستر شکل گیری تمدن اسلامی را فراهم کرده و حرکت بسیار خوبی را در این مسیر آغاز کرده است.
امام جمعه بشرویه با بیان اینکه امروز ما در مسیر حرکت به سمت تمدن اسلامی هستیم، افزود: البته تا رسیدن به تمدن نوین اسلامی کامل هنوز فاصله داریم و بعضی از موانع ایجاد می شود که باید این موانع را برطرف سازیم.
وی در پایان گفت: در تمدن اسلامی برای رشد و توسعه هم از ابزارهای مادی و هم از ابزارهای معنوی و دینی استفاده می شود اما در تمدن غرب فقط توجه به توسعه شده و با هر وسیله و ابزاری توسعه منهای اخلاق، عدالت، نامطلوب بودن، نامشروع بودن جزو مبانی رایج تمدن غرب است که در اسلام محکوم است.
انتهای پیام/
- منبع: شبستان